-
Segédanyagok online találkozókhoz 4
-
Olvasókörök az élelem-önrendelkezésről 7
-
Lesson1.
-
Lesson2.
-
Lesson3.
-
Lesson4.
-
Lesson5.
-
Lesson6.
-
Lesson7.
-
Háztájizás: élelem-önrendelkezés a gyakorlatban (2021.02.22.)
Olvasmány
Danyi Gábor és Vigvári András (2019): Túlélés, ellenállás, adaptáció: informális gyakorlatok Magyarországon és Lengyelországban, Replika 110: (1), pp. 11-31. (ajánlott részek: 11-18 oldal, 27-28 oldal)
Kérdések, amikre a választ keressük
Hogyan változott a háztájizás az államszocializmus alatt és után? Milyen megélhetési lehetőségei voltak/vannak a háztáji gazdálkodóknak? Ehhez milyen intézményi környezetre volt/van szükségük? Milyen kihívásokkal szembesültek/szembesülnek a háztájizók/kiskertesek ma? Élelmiszer-önellátásra és/vagy többletjövedelem termelésére alkalmas a kiskerti/háztáji gazdálkodás?
Moderátor
Mihály Melinda, KRTK RKI ATO, kutató, Magyar Permakultúra Egyesület, titkár
Felkért hozzászólók
Fercsák Lászlóné Karola és Novotnik Mihály, Gutorfölde kiskertesei, Magyarország legszebb konyhakertje díjára neveztek be
Mag Zsuzsa, Manna Erdőkert, kiskertjüket jelenleg is élelemtermelésre használják, önellátásra termelnek
Nagy Erika, KRTK RKI ATO, kutató, háztájizásban a tapasztalatát a 80-as, 90-es években szerezte